300 г какаови бисквити
150 г масло
500 мл.прясно мляко
6 суп.л.захар
1 пак. пудинг“Карамел“ на д-р Йоткер
2 банана
150 г черен шоколад
150 г млечен шоколад
100 мл.подсладена сметана
250 мл.подсладена сметана
30 г лешници
1. Бисквите се смилат или натрошават. Маслото се разтапя и се налива при бисквитите. Всичко се разбърква и се изсипва в откопчаваща се форма с диаметър 24-26 см., като се разстила на дъното и малко по стените.
2. Пудингът се сварява с млякото и захарта, и се изсипва върху
бисквитения блат. Оставя се да изстине и се покрива с бананите, нарязани
на парченца.
3. Двата вида шоколад, заедно със сметаната се
загряват на водна баня докато се разтопят. Бърка се да се получи
хомогенна смес и се излива върху бананите.
4. Сметаната се разбива и се изсипва върху шоколада.
5. Паят се поръсва със смлени лешници и се оставя в хладилника да стегне.
Няма коментари:
Публикуване на коментар