24 март 2013

Карамелово-шоколадов пай


300 г какаови бисквити
150 г масло

500 мл.прясно мляко
6 суп.л.захар
1 пак. пудинг“Карамел“ на д-р Йоткер

2 банана

150 г черен шоколад
150 г млечен шоколад
100 мл.подсладена сметана

250 мл.подсладена сметана
30 г лешници

1. Бисквите се смилат или натрошават. Маслото се разтапя и се налива при бисквитите. Всичко се разбърква и се изсипва в откопчаваща се форма с диаметър 24-26 см., като се разстила на дъното и малко по стените.

2. Пудингът се сварява с млякото и захарта, и се изсипва върху бисквитения блат. Оставя се да изстине и се покрива с бананите, нарязани на парченца.

3. Двата вида шоколад, заедно със сметаната се загряват на водна баня докато се разтопят. Бърка се да се получи хомогенна смес и се излива върху бананите.

4. Сметаната се разбива и се изсипва върху шоколада.

5. Паят се поръсва със смлени лешници и се оставя в хладилника да стегне.

Няма коментари:

Публикуване на коментар