24 март 2013

Бисквитена торта



300 г бисквити "Закуска"
150 г масло
1 ч.ч.захар
3 суп.л.какао
1 ч.ч.сладко от смокини
3 суп.л.ром
100 г орехи
100 г шоколад
300 мл.сладкарска сметана
500 мл.прясно мляко
1 пакетче крем "Оле" на Д-р Йоткер

какао или 50 г шоколад за поръсване

1. Маслото, заедно със захарта и какаото се слагат на котлона. Бърка се докато се разтопи маслото и захарта, и се оттегля от котлона. Добавят се сладкото от смокини, ромът и 200 г от бисквитите (натрошени на едро). Обърква се всичко хубаво и се излива на дъното на откопчаваща се форма с диаметър 26 см. Прибира се в хладилника да се стегне малко.
2. Останалите бисквити и орехите се смилат наситно, и се объркват.
3. Млякото, заедно с шоколада се разтапят на водна баня или в микровълновата, докато се разтопи шоколада. Оставя се за 5 минути да се охлади. След това се изсипва кремът"Оле" в млякото и се разбива с миксер.
4. Сметаната се разбива докато се сгъсти.
5. Вади се поохладеният блат от хладилника и се покрива с 2/3 от шоколадовият крем. Отгоре се поръсва с половината смлени орехи и бисквити.
6. Останалият шоколадов крем се смесва с половината разбита сметана и се изсипва върху смлените бисквити. Отгоре се наръсва с останалите смлени бисквити и орехи. Залива се с останалата сметана.
7.Тортата се наръсва с какао или ситно настърган шоколад.
8. Оставя се за няколко часа в хладилника.



Няма коментари:

Публикуване на коментар